SDG Talks so niz pogovorov z domačimi in tujimi strokovnjaki o uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja.

Cilji trajnostnega razvoja predstavljajo skupno agendo za zagotavljanje dostojnega življenja vsake posameznice in posameznika ob upoštevanju medgeneracijske solidarnosti in planetarnih meja.

VKLJUČUJOČE IZOBRAŽEVANJE

Niz pogovorov SDG talks, ki so se tokrat osredotočali na cilje trajnostnega razvoja in vključujoče izobraževanje, smo posneli v sklopu projekta Bridge 47.

Bridge 47 je projektni konzorcij 15 partnerjev, ki si prizadevajo krepiti povezovanje ljudi in mobilizirati civilno družbo po vsem svetu, da bi s pomočjo globalnega učenja odigrala svojo vlogo pri zavzemanju za globalno pravičnost in odpravljanju revščine. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Platforma SLOGA je pogovore o ciljih trajnostnega razvoja in vključjočega izobraževanja pripravila v sodelovanju z Društvom za Združene narode za Slovenijo. Namen niza pogovorov je promocija ciljev trajnostnega razvoja in globalnega učenja v desetletju za ukrepanje.

Izražena stališča so v izključni odgovornosti avtorjev in ne predstavljajo stališč EU ali Vlade Republike Slovenije.

SDG Talks: prof. dr. Maja Bučar iz Fakultete za družbene vede

SDG Talks, spletni pogovor o ciljih trajnostnega razvoja in kakovostnem izobraževanju je gostil prof. dr. Majo Bučar iz Fakultete za družbene vede / Centra za mednarodne odnose, predsednico Strokovnega sveta za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč pri MZZ.

SDG Talks: Gašper Hrastelj, Urad za UNESCO in Zvonka Pangerc Pahernik, Andragoški center Slovenije

Na novem spletnem pogovoru o ciljih trajnostnega razvoja in kakovostnem izobraževanju SDG Talks smo gostili Gašperja Hrastelja, direktorja Urada za UNESCO in generalnega sekretarja Slovenske nacionalne komisije za UNESCO ter mag. Zvonko Pangerc Pahernik, vodjo promocijskega in informacijskega središča ter vodjo projektov TVU in EPUO iz Andragoškega centra Slovenije.

SDG Talks: Martin Nesirky, UNIS Vienna

Martin Nesirky iz United Nation Information Service Vienna je bil gost SDG Talks, spletnega pogovora o ciljih trajnostnega razvoja in kakovostnem izobraževanju.

SDG Talks: mag Nataša Adlešič Barba, MZZ

Tokratna gostja spletnega pogovora SDG Talks  o ciljih trajnostnega razvoja in kakovostnem izobraževanju je bila mag. Nataša Adlešič Barba, vodja Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na Ministrstvu za zunanje zadeve.