Zmagovalci letošnjih LLLAwards – med njimi je tudi projekt #MigratED

Platforma za vseživljenjsko učenje vsako leto podeljuje nagrade LLLAwards – nagrade za vseživljenjsko učenje. Z nagradami želijo povečati prepoznavnost inovativnih praks in pritegniti pozornost javnost ter spodbuditi nove prakse in politike. Letošnje nagrade so bile podeljene, osrednja tema pa je bila »Vseživljenjsko učenje in trajnostne družbe«.

Platforma je prejela več kot 120 prijav iz 32 držav, izbrali pa so 3 zmagovalce v 3 kategorijah.

Zmagovalec  v kategoriji »učenje, ki opolnomoči –  prihodnost učenja«

Nagrajen je bil projekt #MigratED, ki ga vodi WeWorld – GVC in katerega partner je tudi platforma SLOGA. Cilj projekta je diseminacija dobrih izobraževalnih praks o medkulturnem dialogu, migraicjah in človekovih pravic z usposabljanjem učiteljev in mladih o teh temah ter o uporabi digitalnih ter multimedijskih orodij.

Zmagovalec v kategoriji »Učenje, ki je pomembno – prihodnost veščin«

Nagrajen je bil projekt »Voluntary Youth Work Recognition for Employability«, ki ga s partnerji izvaja organizacija Social & Youth Workers.

Dolgotrajni projekt so razvili s partnerji pri organizaciji Social and Youth Workers. Cilj projekta je povečati prepoznavnost prostovoljnega mladinskega dela v družbi in med delodajalci; priznati in potrditi prostovoljstvo mladih na lokalni, regionalni in nacionalni ravni; razvijati kompetence prostovoljcev in jih povezati s trgom dela.

Zmagovalec v kategoriji »Učenje, ki traja – trajnostno učenje«

Nagrajen je bil projekt “Todos na Rede (Natura 2000)”, ki ga izvaja Združenje KEEP. Projekt je že prejel nagrado ICNF 2019. Projekt predstavlja Natura 2000 splošni populaciji in šolam preko elektronskih knjig, razstav in fotografskih natečajev