Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Usposabljanje Teorije mednarodnega razvojnega sodelovanja za praktike

december 21, 2016 @ 09:30 - 17:00

V obdobju spreminjanja Evropskega soglasja o razvoju, oblikovanju nacionalne politike o razvojnem sodelovanju in priprave strategije, vas in vaše sodelavce SLOGA – platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, vabi na usposabljanje na temo »Teorije mednarodnega razvojnega sodelovanja (MRS) za praktike«.
Usposabljanje bo potekalo v sredo, 21. decembra 2016, s pričetkom ob 9.30 uri v prostorih platforme SLOGA (II. nadstropje, Metelkova 6, 1000 Ljubljana)

Usposabljanje bo vodil priznani dolgoletni strateški vodja Avstrijskega združenja nevladnih razvojnih organizacij HORIZONT 3000, Thomas Vogel. Udeleženci bodo razširili poznavanje razvojnih teorij in konceptov ter primerjali svoje praktično delo s ključnimi teoretskimi elementi. Usposobili se bodo za uporabno komuniciranje razlogov za svoj pristop k razvoju na panelnih razpravah, predstavitvah in intervjujih. Usposabljanje tudi izboljša zmogljivosti udeležencev za nadaljnji razvoj programskih in strateških odločitev v njihovih organizacijah.

Program se bo najprej osredotočil na različne koncepte mednarodnega razvojnega sodelovanja od leta 1950 dalje (modernizacija, soodvisnost, neoliberalizem in post-razvojno obdobje). Na interaktiven način bomo izvedli praktično vajo soočenja s kritikami mednarodnega razvojnega sodelovanja v javnih razpravah. Zaključili bomo z diskusijo o perspektivah in izzivih.

Usposabljanje je namenjeno praktikom iz vladnih institucij, NVRO, predstavnikom gospodarstva, izvajalskim agencijam in vsem, ki delujejo na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Med usposabljanjem bodo uporabljene različne tehnike, od predstavitev, skupinskega dela, skupinskih diskusij in interaktivnih vaj.

Zaradi narave dela na usposabljanju, ki bo potekalo v angleškem jeziku, je udeležba omejena na 15 oseb. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest. Prosim vas, da nam svojo udeležbo sporočite do najkasneje ponedeljka, 19. decembra 2016 potrdite s spletno prijavnico ali na telefon 041 749 468.

Usposabljanje bo izvedeno s finančno podporo Avstrijskega kulturnega foruma pri Veleposlaništvu Republike Avstrije.

Vabilo in dodatne informacije

Podrobnosti

Datum:
december 21, 2016
Čas:
09:30 - 17:00
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
, , ,

Prizorišče

Platforma SLOGA
Metelkova 6
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map