Loading Dogodki

« All Events

Usposabljanje na področju spolnega nasilja in nasilja na podlagi spola nad begunci_kami, migranti_kami in prosilci_kami za mednarodno zaščito

november 18 @ 09:00 - 16:30

Mednarodna organizacija za migracije (IOM), Agencija Združenih narodov za migracije vabi na usposabljanje na področju spolnega nasilja in nasilja na podlagi spola (SNNS) nad begunci_kami, migranti_kami in prosilci_kami za mednarodno zaščito. Usposabljanje, namenjeno strokovnjakom_injam, ki na terenu delajo na področju migracij in mednarodne zaščite, bo potekalo v ponedeljek, 18. novembra 2019, v City hotelu v Ljubljani.

“Usposabljanja izvajamo kot del mednarodnega projekta »Preventing sexual and gender-based violence against migrants and strengthening support to victims – PROTECT«, ki je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru Programa za pravice, enakost in državljanstvo 2014-2020. Temeljni cilj projekta je okrepiti zmogljivosti obstoječih nacionalnih podpornih storitev za žrtve SNNS, da se bolje uskladijo in omogočijo dostop do teh storitev beguncem_kam, migrantom_kam in prosilcem_kam za mednarodno zaščito z izkušnjo SNNS. Namen projekta je tudi povečati ozaveščenost v teh skupnosti in jih opolnomočiti. Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Program usposabljanja smo zasnovali v sodelovanju z Usklajevalno enoto na področju spola IOM sedeža v Ženevi in Društvom Legebitra. Osredotočeno bo na preprečevanje spolnega izkoriščanja in zlorab v humanitarnem kontekstu (Protection from Sexual Exploitation and Abuse – PSEA) ter prepoznavanje in preprečevanje SNNS pri delu z migranti_kami LGBTI.

Prosimo, da izpolnjeno prijavnico pošljete Ivani Nacevi na e-naslov iomljubljana@iom.int najkasneje do srede, 13. novembra 2019. Število mest je omejeno, zato vas vljudno vabimo k zgodnji prijavi.

Dogodek bo deloma potekal v angleškem jeziku, prevod v slovenščino bo zagotovljen po potrebi. Udeležba na usposabljanju je brezplačna.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na iomljubljana@iom.int ali 01/434 73 51.”

Vabilo na usposabljanje_PROTECT_18.11.2019

Program usposabljanja PROTECT_18.11.2019

Prijavnica usposabljanje PROTECT_18.11.2019

Podrobnosti

Datum:
november 18
Čas:
09:00 - 16:30
Dogodek Categories:
,
Dogodek Tags:
, , , , , , , ,

Prizorišče

City Hotel
Dalmatinova 15
Ljubljana,
+ Google Map

Organizator

IOM