Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Teden dobrodošlice

november 14, 2016 - november 18, 2016

teden dobrošlice

SLOGA v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Ljubljani vabi na »Teden dobrodošlice«, niz dogodkov med 14. in 18. novembrom 2016 o krepitvi podpornega okolja, ki sprejema begunce (welcoming environment), s ciljem omogočanja vključevanja priseljencev v novo okolje. »Teden dobrodošlice« naslavlja izzive krepitve podpornega okolja za begunce skozi aktivna partnerstva in izzive spreminjanja diskurza o beguncih. Cilj tedna je tudi krepitev dialoga med ameriškimi in slovenskimi deležniki z namenom izmenjave izkušenj ter informacij.

Po začetnem obdobju upravljanja migracijskih tokov skozi Slovenijo in po zaprtju t. i. balkanske poti se Slovenija sooča z novim izzivom zagotavljanja podpore migrantom ter beguncem, ki so prišli in ki še prihajajo v Slovenijo preko sheme Evropske unije za preseljevanje ter premestitve beguncev.

Z večjim številom migrantov in beguncev, ki prihajajo v Slovenijo, se morajo vsi deležniki prilagoditi novim realnostim ter vzpostaviti vključujoča partnerstva s ciljem krepitve podpornega okolja in trdne osnove za integracijo priseljencev.

SLOGA sklop dogodkov »Teden dobrodošlice« organizira v okviru Welcoming Week, pobude mednarodne nevladne organizacije Welcoming America, katere cilj je gradnja mostov in krepitev skupnosti v duhu enotnosti ter medkulturnega dialoga. Pobuda ozavešča o pozitivnih vidikih migracij. Welcoming Week predstavlja priložnost predstaviti, kako se povsod po svetu, v prestolnicah in vaseh, ruralnih in urbanih predelih, ljudje z različnimi ozadji združujejo s ciljem krepitve skupnosti.

Konferenca je tesno povezana s pobudo Teden globalnega učenja, ki je vsakoletni evropski dogodek, ki ga koordinira Center Sever – Jug Sveta Evrope. V tem tednu se v mnogih evropskih državah zvrstijo številni dogodki, namenjeni vprašanjem družbene izključenosti, globalne soodvisnosti in solidarnosti. Osrednja tema Tedna globalnega učenja 2016 je »Delujmo skupaj za svet miru«, ki se osredotoča na globalne vidike soočanja z migracijami in begunci, na izgradnjo miru, reševanje konfliktov, nenasilno komunikacijo, medkulturni dialog, spoštovanje človekovih pravic. V Sloveniji pobudo koordinira SLOGA.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na delavnicah in pogovorih, namenjenih krepitvi dialoga o vprašanjih medkulturnosti in sobivanja!

Vabilo in program 


Projekt podpira Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.US-embassy ALT

Podrobnosti

Začetek:
november 14, 2016
Konec:
november 18, 2016
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
, , , , , , , ,