Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Teden dobrodošlice: razprava “Vloga vsakega posameznika pri izgradnji družbeno povezane skupnosti”

september 17, 2018 @ 14:00 - 16:30

WWII-2018-SLO-web

V okviru »Tedna dobrodošlice« platforma SLOGA v sodelovanju s Slovensko filantropijo vabi na razpravo o vlogi vsakega posameznika pri izgradnji družbeno povezane skupnosti. Na razpravi bodo sodelovali:

  • Samer Arkawi iz Sirije, ki živi v Ljubljani,
  • Primož Jamšek s Slovenske filantropije,
  • Vanja Pantic-Oflazoglu, vodja mednarodnega programa pri Welcoming America,

moderirala pa jo bo Adriana Aralica s platforme SLOGA.

Družba blaginje je družba, v kateri so lahko vsi člani uspešni, živijo varno in sodelujejo v družbenem, državljanskem ter gospodarskem življenju. Da bi dosegle svoj potencial, morajo biti skupnosti v 21. stoletju opremljene za učinkovito odzivanje na družbene spremembe. Skozi izmenjavo pogledov, prizadevanj in najboljših praks bo razprava naslovila, kaj lahko skupnosti storijo za odziv na demografske spremembe, da bodo bolj odprte in vključujoče za vse, vključno s priseljenci ter begunci.

Cilj razprave, ki je organizirana v sodelovanju s Slovensko filantropijo, je predstaviti najboljše prakse krepitve podpore skupnosti in razpravljati o sistemskih pomanjkljivostih pri vključevanju beguncev.

Dogodek se bo zaključil s predvajanjem dokumentarnega filma »Brez doma/Without Home«, ki ga je režiral Samer Arkawi. »Brez doma« je dokumentarni film, ki raziskuje ozadje beguncev in situacije, ki so jim ljudje izpostavljeni zaradi kulturnih razlik, stereotipov ter predsodkov v državah, v katere so migrirali. Begunci pojasnjujejo, kakšne so razmere v njihovih domovinah in zakaj so morali oditi, Evropejci pa izrazijo svoje poglede na begunsko situacijo v Evropi.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Prijazno prosimo, da udeležbo potrdite tukaj

 

Platforma SLOGA med 13. in 18. septembrom 2018 v Ljubljani organizira »Teden dobrodošlice«, niz dogodkov, ki naslavljajo krepitev podpornega okolja, ki sprejema begunce (welcoming environment), s ciljem omogočanja vključevanja priseljencev v novo okolje. Cilj dogodkov »Tedna dobrodošlice« je prispevati k odprti družbi in spoštovanju vrednosti raznolikosti. Dogodki bodo naslovili številna vprašanja, od krepitve podpornega okolja in vloge civilne družbe pri teh prizadevanjih, vključevanja beguncev ter prehoda od institucionalnega bivanja do samostojnega življenja, otrok v migraciji do spreminjanja diskurza o migracijah in begunstvu.

Program »Tedna dobrodošlice«

Projekt »Teden dobrodošlice« podpira Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

Podrobnosti

Datum:
september 17, 2018
Čas:
14:00 - 16:30
Dogodek Category:

Organizatorji

SLOGA
Slovenska filantropija

Prizorišče

SLOGA
Metelkova 6
Ljubljana,
+ Google Map