Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Teden dobrodošlice: delavnica “Moč pozitivne komunikacijske strategije”

september 18, 2018 @ 10:00 - 11:30

WWII-2018-SLO-web

V okviru »Tedna dobrodošlice« platforma SLOGA vabi na komunikacijsko delavnico z Vanjo Pantic-Oflazoglu, vodjo mednarodnega programa pri Welcoming America.

Število razseljenih posameznikov na svetovni ravni občutno narašča, vendar se na žalost protimigrantski diskurz širi po vsem svetu. Na tem interaktivnem srečanju bomo razpravljali o izvajanju komunikacijskih strategij v časih polarizacije, uporabili študije primerov, da bi raziskali, kako spremeniti diskurz o migracijah in integraciji v tovrstnega, ki priznava pomembne prednosti vključujočih skupnosti, ter izmenjali dobre prakse spreminjanja diskurza o vključevanju priseljencev.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Prijazno prosimo, da udeležbo potrdite tukaj

 

Platforma SLOGA med 13. in 18. septembrom 2018 v Ljubljani organizira »Teden dobrodošlice«, niz dogodkov, ki naslavljajo krepitev podpornega okolja, ki sprejema begunce (welcoming environment), s ciljem omogočanja vključevanja priseljencev v novo okolje. Cilj dogodkov »Tedna dobrodošlice« je prispevati k odprti družbi in spoštovanju vrednosti raznolikosti. Dogodki bodo naslovili številna vprašanja, od krepitve podpornega okolja in vloge civilne družbe pri teh prizadevanjih, vključevanja beguncev ter prehoda od institucionalnega bivanja do samostojnega življenja, otrok v migraciji do spreminjanja diskurza o migracijah in begunstvu.

Program »Tedna dobrodošlice«

Projekt »Teden dobrodošlice« podpira Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

Podrobnosti

Datum:
september 18, 2018
Čas:
10:00 - 11:30
Dogodek Category:

Prizorišče

SLOGA
Metelkova 6
Ljubljana,
+ Google Map

Organizator

SLOGA