Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Sejem dobrih praks vključevanja in sodelovanja z osebami z mednarodno zaščito in prosilci za azil

december 18, 2018 @ 17:00 - 20:00

vabiloFB event_2

Ob svetovnem dnevu migrantov bo 18. decembra 2018 z začetkom ob 17h v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova potekal sejem dobrih praks vključevanja in sodelovanja z osebami z mednarodno zaščito in prosilci za azil, ki ga organizirata Društvo Humanitas in Mirovni inštitut v okviru projekta WANNE – We all need new engagement. 

Namen projekta WANNE je spodbuditi udeležbo in vključevanje ljudi, ki so na begu pred vojnami, preganjanjem in revščino, ter spremeniti diskurz o migracijah, ki je vedno bolj negativno nastrojen ter poln lažnih novic, negativnih predsodkov in zavajajočih stereotipov. Hkrati želita organizatorja vsem ljudem omogočiti sodelovanje in oblikovanje političnih zahtev za človekovo dostojanstvo, solidarnost, integracijo in vključevanje ter še naprej spodbujati solidarnost in empatijo.

Na sejmu dobrih praks vključevanja in sodelovanja se bodo predstavile različne organizacije in skupine, ki si s svojim delovanjem prizadevajo za izgradnjo nove platforme sobivanja in kažejo pot v družbo, kjer smo si drug drugemu v prvi vrsti ljudje. Skupaj z gosti, ki jim je sejem pravzaprav namenjen, organizatorji pripravljajo pester in sproščujoč kulturni program.

Na sejmu se bo nakvačkalo tudi toplo odejo v okviru kampanje »Smo gostoljubna Evropa«, s katero želijo opozoriti, da sta prostovoljstvo in humanitarna pomoč izraz solidarnosti in podpore v trenutkih nemoči. Da nudenje prostovoljne pomoči preganjanemu človeku, ki se je zgolj z nahrbtnikom znašel v Sloveniji, ni nič drugače od prostovoljne pomoči nepokretni sosedi, ki sama ne zmore več po nakupih v trgovino. In da se nobene oblike prostovoljne humanitarne pomoči ne sme kaznovati. Ob koncu dogodka bo odeja izobešena na vidno mesto na muzejskem dvorišču kot simbolno sporočilo, da predstavljamo obraz gostoljubne Evrope.

Podrobnosti

Datum:
december 18, 2018
Čas:
17:00 - 20:00
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
, , , ,

Prizorišče

Narodni Muzej Metelkova
Maistrova ulica 1
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map

Organizatorji

Društvo Humanitas
Mirovni inštitut