Loading Dogodki

« All Events

Otvoritev razstave FAIR FOTO v Škofji Loki

november 15 @ 17:00

vabilo FAIRFOTO ŠKL+-04

Pravična trgovina Slovenija, Breja preja in Zavod Tri ter Društvo fotografov Fotorama vabijo na otvoritev razstave FAIR FOTO v petek, 15. 11. 2019, ob 17h, na Trgu pod gradom in v gostilni Pr’Pepet (Kopališka ulica 1) v Škofji Loki.

“Pravična trgovina Slovenija, Breja preja in Zavod Tri ter Društvo fotografov Fotorama smo pripravili že četrto edicijo Fair Foto – razstava slik, na katerih predstavljamo etično narejena oblačila v Sloveniji, in ga tokrat postavili v Škofjo Loko. Namen razstave pa ni samo predstavitev dobrih praks v Sloveniji, ampak opozarjanje na katastrofalne posledice hitre mode na ljudi in okolje ter poziv potrošnikom, podjetjem in političnim odločevalcem, da so spremembe na tem področju nujne – na vseh nivojih.”

Na otvoritvi razstave se boste lahko pogovorili z nekaterimi oblikovalci, izmenjali rabljena oblačila, tudi rabljena certificirana oblačila in/ali se pridružili skupnemu pletenju v družbi Breja preja in Zanke čez planke.

Razstava bo na Trgu pod gradom na ogled še 10 dni, tako da si jo bo možno ogledati brezplačno.

V okviru projekta nastaja tudi brošura, ki vse povzema, predvsem pa predstavlja primere dobrih praks, ki so na voljo v Sloveniji. Nekaj je bo na voljo tudi v tiskani obliki. Če imate možnost, da jo kam postavite na ogled, vam lahko nekaj izvodov pošljejo (ziva@pravicna-trgovina.si).

Facebook dogodek

 

Podrobnosti

Datum:
november 15
Čas:
17:00
Dogodek Categories:
,
Dogodek Tags:
,

Prizorišče

Neimenovano prizorišče
Trg pod gradom
Škofja Loka, Slovenija
+ Google Map

Organizatorji

Zavod Tri
Breja preja
Pravična trgovina Slovenija