Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Okrogla miza: Pravni položaj okoljsko razseljenih oseb

maj 24, 2017 @ 16:00 - 18:00

Vabljeni na posvet o pravnem položaju okoljskih beguncev, ali kot so se jih odločili poimenovati študentje, vključeni v letošnjo Mednarodnopravno okoljsko kliniko Prave fakultete v Ljubljani, »okoljsko razseljenih oseb«. Posvet bo potekal v sredo 24. maja 2017 s pričetkom ob 16. uri v seminarju 5 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Na okrogli mizi bodo člani Mednarodnopravne okoljske klinike v študijskem letu 2016/2017, ki deluje v sodelovanju med Katedro za mednarodno pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, Pravno-informacijskim centrom nevladnih organizacij – PIC in društvom Humanitas predstavili rezultate svojega dela in opozorili na perečo problematiko okoljsko razseljenih oseb in njihovega pravnega varstva.

Podnebne spremembe ogrožajo življenja vedno več ljudi po svetu. Degradacija okolja je v nekaterih delih sveta tako močna, da onemogoča posameznikom in družinam, da bi nadaljevali svoja življenja v domačem okolju in so prisiljeni bežati v druge države, med njimi tudi v Slovenijo. Ob tem pa se soočijo s pravno neurejenim področjem, saj tako mednarodno pravo, evropsko pravo kot tudi slovenska zakonodaja tem osebam ne nudi pravne zaščite, kot sicer pripada beguncem. V okviru klinike smo podrobneje preučili stanje okoljsko razseljenih oseb (ORO) in njihove možnosti za pridobitev pravne zaščite, ki bodo predstavljene na okrogli mizi.

Svojo udeležbo potrdite do torka 23. maja 2017 na elektronski naslov masa.kovic-dine@pf.uni-lj.si.

Vabilo

Podrobnosti

Datum:
maj 24, 2017
Čas:
16:00 - 18:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Pravna fakulteta Ljubljana
Poljanski nasip 2
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map