Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Mednarodna poletna šola politične ekologije

september 3, 2018 - september 7, 2018

Mednarodna poletna šola politične ekologije je odgovor na nepovezanost in pomanjkanje poglobljenega znanja o okolju v slovenskem intelektualnem prostoru. To še posebej velja za družboslovno in humanistično področje, ki ne premoreta kaj več kot le nekaj izbirnih predmetov na do- in podiplomskem študiju. Razkorak med okoljskimi in ekološkimi vprašanji, ki si jih postavljamo, in potrebo po premislekih in iskanju odgovorov zanje, je enormen. Rešitve, ki se ponujajo, pa so potrebne temeljite refleksije.

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2018
Prepletanje raznolikih umov v politični ekologiji

Kdaj: 3. – 7. september 2018

Kje: Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Več info in prijave: https://www.politicalecology-ljubljana.si

Udeležba je brezplačna.
Rok za prijave: za akreditiran program za magistrske in doktorske študente do 30. 6. 2018, za vse ostale 15. 7. 2018.

Poletna šola ponuja priložnost za pridobivanje novih znanj s področja politične ekologije, omogoča vstop v novejšo svetovno znanstveno in strokovno produkcijo ter ponuja možnost za povezovanje akterjev na tem področju. Usmerjena je v razumevanje različnih dojemanj okoljskih vprašanj oz. diskurzov tako, da ponuja celovitejši vpogled v njih same. Okoljski diskurzi zaradi različnega dojemanja tehnologije, ekonomije, demokracije, narave, okolja, ipd. sprožajo (ne)sporazume med različnimi deležniki. To pa vodi do različnih, pogosto tudi izključujočih se predlogov rešitev ter konfliktov in posledično političnega boja med njimi.

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2018 je namenjena teoretikom, praktikom in aktivistom ter vsem, ki jih okoljska in ekološka vprašanja kakorkoli zanimajo.

Podrobnosti

Začetek:
september 3, 2018
Konec:
september 7, 2018
Dogodek Category:

Prizorišče

Fakulteta za družbene vede
Kardeljeva ploščad 5
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map