Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Mednarodna konferenca: Združimo se! Zadružništvo in mladi

september 6, 2018 - september 7, 2018

Mednarodna konferenca “Združimo se! Zadružništvo in mladi” bo potekala 6. in 7. septembra 2018 v Salonu uporabnih umetnosti Maribor. Na konferenci bodo v slovenskem prostoru skupaj z mednarodnimi strokovnjaki_njami odpirale_i debato o zadružništvu kot trajnostni obliki zaposlovanja mladih. S konferenco zaključujejo večletni projekt, v okviru katerega se je približno 170 mladih skozi teoretične in praktične vsebine seznanjalo z delavskimi pravicami, participatorno ekonomijo in zadružništvom. Predstavile_i bodo zbornik ter analize in raziskave s področja zadružništva v Sloveniji in v Evropi ter pobliže spoznale_i zadruge, slovenske in tuje, v katerih aktivno delujejo predvsem mladi.

V okviru konference bo Slovenijo prvič v vlogi generalnega direktorja Mednarodne kooperativne zveze (International Co-operative Alliance) obiskal Bruno Roelants, eden vodilnih svetovnih strokovnjakov s področja zadrug in soavtor knjižne uspešnice Kapital in past zadolževanja – zadružništvo kot alternative. Med govorkami_ci bodo med drugim tudi predstavnik Mednarodne organizacije delavskih, socialnih in producentskih zadrug (CICOPA), ki bo podrobneje predstavil mednarodno kampanjo za spodbujanje zadružništva med mladimi široko po svetu, We own it!, predstavnik Mednarodne organizacije za participatorno družbo (IOPS) in vodilna strokovnjakinja s področja zadružništva v Sloveniji Karolina Babič iz Centra avtonomne in alternativne produkcije (CAAP).

Za zaključek bodo oblikovale_i smernice za ustvarjanje spodbudnega okolja za ustanavljanje zadrug za mlade v Sloveniji, predvsem z namenom zagotoviti mladim dostojne oblike dela, ki so posledica skupnega in demokratičnega lastniškega sistema.

Podrobnosti

Začetek:
september 6, 2018
Konec:
september 7, 2018
Dogodek Category:

Prizorišče

Salon uporabnih umetnosti
Maribor, Slovenija + Google Map