Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Kreativno spodbujanje aktivnega državljanstva

maj 29 @ 10:00 - 13:00

EMUNI, Ministrstvo za zunanje zadeve in Poligon organizirajo dogodek z naslovom Kreativno spodbujanje aktivnega državljanstva 29. maja 2019 med 10.00 in 13.00 v Poligonu.

“Tik po evropskih volitvah bomo raziskali potencial kulturnih in kreatvnih industrij za spodbujanje aktivnega državljanstva med mladimi. Kakšne so priložnosti in ovire? Na katerih dobrih praksah lahko gradimo? Kdo in kako lahko najbolje poveže mlade kreativne državljane med sabo tudi v mednarodnem kontekstu? V trikotniku političnega, univerzitetnega in kreativnega sektorja in s posebnim fokusom na evro-sredozemski regiji bodo panelisti razpravljali o vlogi kulturnega in kreativnega sektorja kot katalizatorja pozitivnih družbenih sprememb. Že dolgo se mu priznava pomen pri razvoju mest in družbe nasploh. Isto velja za njegov potencial, da ustvarja priložnosti za mlade, tako z ustvarjanjem delovnih mest kot spodbujanjem vrednot, kot so človekove pravice, demokracija, družbena kohezija ter medkulturni in medgeneracijski dialog. Rezultat razprav bodo predlogi za zakonodajalce v Evro-sredozemski regiji ter predlogi za nadgradnjo učnih načrtov na področju evro-sredozemskih študij.”

Uvodni nagovor o kreativnem aktivizmu: Rűta Vimba (Mašta Collective).

Z navdihujočimi gosti z vseh bregov Sredozemlja: Mohammed Elrazzaz (Unija za Sredozemlje), Paul Walton (Fundacija Anna Lindh), Primož Kristan (Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije), Dr. Guiseppe Borruso (Univerza v Trstu), Dr. Mounir Ghribi (OGS Italia), Dr. Danica Purg (IEDC), Dr. Alenka Fikfak (Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani), Samer Yamani (Creative Dialogue), Nataša Zavolovšek (Exodos Ljubljana), Romana Zajec (Zavod APIS), Žiga Vrtačič (Danes je nov dan, Parlameter).

Moderiranje: Miha Šušteršič, STA.

Razpravi bo ob 12h sledila neformalna razprava ob sredozemskem prigrizku.

 

 

Podrobnosti

Datum:
maj 29
Čas:
10:00 - 13:00
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
, , ,

Prizorišče

Kreativni center Poligon
Tobačna ulica 5
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

EMUNI