Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Kolesarski zajtrki po Sloveniji 🚲 – zdrava izbira zate in za okolje

maj 14, 2018 - junij 15, 2018

Focus, društvo za sonaraven razvoj vabi na kolesarske zajtrke v Maribor, Koper, Kranj in Ljubljano. Zajtrki za kolesarje in kolesarke so namenjeni spodbujanju vsakodnevnega kolesarjenja v službo ali v šolo ter po opravkih.

Navidez nepomembna odločitev o potovalnem načinu je namreč vse prej kot nepomembna, če upoštevamo, da je promet eden izmed glavnih krivcev za izpuste toplogrednih plinov in onesnaženje zraka z drobnimi delci, ki močno vplivajo na naše zdravje. Z aktivnim prihodom v šolo ali službo na drugi drugi strani naredimo tudi nekaj dobrega zase in za okolje!

Vse statistike kažejo, da je žal avtomobil še vedno najpogostejše prevozno sredstvo, prav zato so pomembni vsi načini spodbujanja drugih, okolju bolj prijaznih prevoznih sredstev. Kolesarski zajtrki uvajajo razumevanje kolesa kot vsakdanjega prevoznega sredstva, ki ne spremlja motoriziran promet, ampak ga povsem nadomešča. Razdalje, ki jih dnevno premagujemo z avtomobili, so pogosto kratke in jih brez večjega napora lahko opravimo s kolesom. Pogosto posameznikom zmanjka samo malo volje.

Na zajtrkih bomo nagovarjali mlade in malo manj mlade, jih pogostili z majhnim prigrizkom in nudili brezplačna manjša popravila koles. Najhitrejši med kolesarji pa si bodo prislužili manjše nagrade.

Kolesarske zajtrke bo Focus, društvo za sonaraven razvoj s partnerji pripravilo na naslednjih lokacijah:

14. 5. 2018 – Maribor (Glavni trg, 9:00 – 11:00) [vabilo] [FB dogodek]
15. 5. 2018 – Koper (Trg Brolo, 7:00 – 9:00) [vabilo] [FB dogodek]
18. 5. 2018 – Kranj (Slovenski trg, 9:00 – 11:00) [vabilo] [FB dogodek]
15. 6. 2018 – Ljubljana

Kolesarske zajtrke organiziramo v okviru programa Partnerstvo za okolje in zdravje, ki ga vodi Inštitut za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj. Izvedba zajtrkov sovpada s časom izvajanja pobude Pripelji srečo v službo Urbanističnega Inštituta, ki Slovence nagovarja, da se na delo odpravijo s kolesom.

Vabljeni, da se nam pridružite, pred tem pa še razširite informacije med dvoje bralce, poslušalce, podpornike, prijatelje!

Dodatne informacije:
Katjuša Šavc, Focus, društvo za sonaraven razvoj
katjusa@focus.si, 051 358 577

Podrobnosti

Začetek:
maj 14, 2018
Konec:
junij 15, 2018
Dogodek Category: