Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Glasbeni dogodek ob spominu mednarodnega dne ukinitve suženjstva

december 2, 2018 @ 19:00 - 21:00

ukinitev-suženjstva

Zavod Global vabi, da 2. 12. 2017 ob 19. uri skupaj obeležimo mednarodni dan odprave suženjstva. Poudarek tega dne je na izkoreninjenju sodobnih oblik suženjstva, kot so trgovina z ljudmi, spolno izkoriščanje, prisilne poroke in prisiljevanje otrok za namene oboroženih spopadov. Spominska slovesnost bo potekala v socialno podjetniški restavraciji Skuhna na Trubarjevi 56 v Ljubljani.

Spominsko slovesnost tradicionalno organizira Zavod za globalno učenje in razvoj projektov v sodelovanju s številnimi afriškimi organizacijami ter posamezniki v Sloveniji in s podporo platforme nevladnih organizacij SLOGA v Sloveniji.

Na spominskem večeru bodo sodelovali afriški glasbeniki v Sloveniji (Issiaka in Mamourou Sanou, pevski zbor SANKOFA, Tschimy Obenga, Ana Nyasha Zimani in Sharon Lence). Obenem bodo pripravili razstavo številnih risb otrok iz ljubljanskih vrtcev, ki ponazarjajo njihove vtise z delavnice »Popotovanje v bogato Afriko«, kjer so domišljijsko poleteli skozi številne afriške države in si ogledali vrednosti tega bogatega kontinenta.

Rezervirajte svojo mesto na zavodglobal@gmail.com ali 04139978.

Podrobnosti

Datum:
december 2, 2018
Čas:
19:00 - 21:00
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
,

Prizorišče

Skuhna
Trubarjeva 56
Ljubljana,
+ Google Map