Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Festival migrantskega filma 2017

junij 15, 2017 - junij 20, 2017

Slovenska filantropija ob svetovnem dnevu beguncev že osmo leto zapored organizira Festival migrantskega filma (FMF), ki bo v Ljubljano in nekatere druge kraje po Sloveniji ponovno pripeljal projekcije in spremljevalne dogodke, ki osvetljujejo različne teme in plati migracij, azila ter življenja beguncev. Festival migrantskega filma bo med 15. in 20. junijem potekal v Slovenski kinoteki, Kinodvoru, Stari mestni elektrarni, Socialnem centru Rog in Atriju ZRC, obiskovalci pa si bodo festivalske filmske projekcije lahko ogledali tudi v Črnomlju, Murski Soboti, Žalcu, Metliki, Logatcu, Ajdovščini, Mariboru, Ljutomeru, Velenju in Novem mestu. 
V petih sklopih – Kolonializem, Politike vs. človekove pravice, Pravična ekonomija onkraj kapitalizma, V primežu nasilne realnosti, Portreti in Pečat izgnanstva – bo festival gledalcem ponudil 22 filmov iz 14 držav. Na festivalu bodo gostovali trije režiserji in štirinajst gostov spremljevalnih dogodkov. Filmske zgodbe in prispevki povabljenih gostov bodo opozorili na še vedno obstoječi kolonializem, problematičnost migracijske politike, lažno propagando o beguncih in vlogo medijev ter spregovorili o pravični ekonomiji onkraj kapitalizma.

Otvoritev festivala bo v četrtek, 15. junija ob 18.30 uri v Kinodvoru v Ljubljani. Pod otvoritveni film z naslovom Jaz, črnec. Nadgrajeno (Moi, un Noir. Reloaded, 2015) se podpisuje španska režiserka Ro Caminal. Isti večer nadaljujemo s projekcijo filma Jaz, črnec (Moi, un Noir, 1958), francoskega antropologa Jeana Roucha, ki ga prikazujemo v sodelovanju s Slovensko kinoteko. Z Ro Caminal bo istega večera potekal pogovor o konstrukciji Drugega v filmu, ki ga bo vodila dr. Sarah Lunaček.

Prosijo, da svojo udeležbo na otvoritvenem dogodku sporočite do. 9. junija do 16. ure na naslov fmf@filantropija.org. Za vas bodo rezervirali vstopnice, ki jih na svoje ime dvignite pri blagajni Kinodvora na dan dogodka, najkasneje  do 18.15 ure.

Več o programu letošnjega festivala in pogovorih, ki bodo sledili, si lahko preberete na spletni strani festivala, fmf-slovenija.si.

Udeležba na dogodkih je brezplačna, z izjemo projekcije filma Jaz, črnec.

Podrobnosti

Začetek:
junij 15, 2017
Konec:
junij 20, 2017
Dogodek Category: