Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

EU development policy at a crossroad, without a compass?

april 4 @ 10:00 - 18:00

EADI-Logo-with-text-below

European Association of Development Research and Training Institutes (EADI) organizira delavnico ob lansiranju delovne skupine “The European Union as a Development Actor“, ki bo 4. aprila 2019 med 10.00 in 18.00 na Fakulteti za družbene vede.

Tema delavnice bo predlagani Neighbourhood, Development and International Cooperation Instrument (NDICI). Na EU gledamo kot na vodilno na področju mednarodnih razvojnih politik, vendar jo pestijo tudi številni izzivi. Države članice denimo nadaljujejo z lastnimi razvojnimi politikami, na katere velikokrat vplivajo interesi v povezavi s trgovino, migracijami in varnostjo, ki zasenčijo »prave« razvojne cilje. V odgovor je EU sprejela številne spremembe, eksperimentalne in inovativne pristope k razvoju politik, ki kažejo kako se lahko trenutna razvojna paradigma širi in razvija. V teh razmerah se oblikuje tudi Večletni finančni okvir EU. Debate o predlogu Evropske komisije, da se vse zunanje finančne instrumente združi v skupni NDICI, reflektirajo omenjene izzive. Pomen NDICI in povezanost s širšimi izzivi v razvojnem sodelovanju bo glavna tema delavnice, ki je namenjena poglobljeni debate o prihodnosti razvojne politike EU. Več

Delavnica v angleščini je brezplačna, obvezne prijave do 20. marca 2019 na sarah.delputte@ugent.be in maja.bucar@fdv.uni-lj.si.

Podrobnosti

Datum:
april 4
Čas:
10:00 - 18:00
Dogodek Categories:
,
Dogodek Tags:
,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2131923593541510/?notif_t=event_calendar_create¬if_id=1551801513501509

Prizorišče

Fakulteta za družbene vede
Kardeljeva ploščad 5
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map

Organizator

European Association of Development Research and Training Institutes (EADI)