Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Delavnica: Ker se davčna pravičnost tiče vseh in vsakogar

november 29, 2016 @ 15:00 - 18:00

TAX

Ekvilib Inštitut in Platforma SLOGA vas vabita na delavnico, na kateri bomo skupaj osvetlili povezave med različnimi področji delovanja slovenskih nevladnih organizacij in davčno pravičnostjo. Osrednji del delavnice bo vodil aktivist za davčno pravičnost Kenneth Kolo Kandiri iz ActionAid Nigeria.

Davčno pravičnost bomo obravnavali kot presečno zahtevo civilne družbe, razpravljali bomo tudi o izogibanju plačevanju davkov ter posledicah za lokalno in svetovno gospodarstvo ter mednarodno razvojno sodelovanje. Osrednji del delavnice bomo namenili raziskovanju možnosti zagovarjanja davčne pravičnosti v okviru glavnega zagovorništva različnih organizacij.

Delavnica bo potekala v torek, 29. novembra 2016, med 15. in 17. uro v sejalnici SLOGE na Metelkova 6, 1000 Ljubljana, 2. nadstropje. Registracija udeležencev bo od 14.45. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Prijave na dogodek zbiramo do 25. novembra 2016 preko spletnega obrazca. V obrazec lahko vpišete vprašanja, na katera želite dobiti odgovore.

Na delavnici se bomo na kratko dotaknili tudi rešitev, ki jih zagovarjamo nevladne organizacije, ki se zavzemamo za davčno pravičnost. V Sloveniji smo zato v sklopu platforme SLOGA oblikovali Stičišče za davčno pravičnost, ki bo zadostilo potrebi po vzpostavitvi bolj strukturirane oblike dialoga in sodelovanja vseh akterjev, katerih delovanje je povezano s področjem globalne davčne pravičnosti. Namen stičišča je s povezovanjem doseči sinergije vseh deležnikov, ki delijo zavezo za večjo pravičnost mednarodnega davčnega sistema in transparentnost mednarodnega poslovanja ter želijo poglobiti razumevanje tematike, ki je tesno povezana z odprtimi razvojnimi vprašanji, a se zaradi svoje tehnične narave pogosto ne obravnava. Sestanek Stičišča bo potekal neposredno po delavnici in je odprt za vse.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na marusa@ekvilib.org oz. 040 391 178.

Vljudno vabljeni!

Vabilo in program dogodka

Podrobnosti

Datum:
november 29, 2016
Čas:
15:00 - 18:00
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
, , ,

Prizorišče

Platforma SLOGA
Metelkova 6
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map