Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Delavnica izmenjave znanja o evropski državljanski pobudi

september 24 @ 09:00 - 13:00

delavnicaEKdrzavljanskapobuda

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji  vabi na delavnico izmenjave znanja o evropski državljanski pobudi, ki bo v torek, 24. septembra 2019, od 9.00 do 13.00 v Hiši Evropske unije (Dunajska 20, Ljubljana).

Poldnevna delavnica je del kampanje Evropska državljanska pobuda: prevzemite pobudo, ki jo je Evropska komisija začela aprila 2018. Od takrat je kampanja obiskala Bolgarijo, Litvo, Poljsko, Češko, Francijo, Portugalsko, Avstrijo, Malto, Nizozemsko, Romunijo, Belgijo, Estonijo in Finsko. Državljani so se lahko na delavnicah podrobneje seznanili z orodjem in izmenjali svoje ideje.

Obiskovalci lahko na delavnici tudi izvedo, kako se to orodje trenutno izboljšuje, da bo uporabniku še bolj prijazno in lažje dostopno za državljane EU.

Delavnica, ki bo vključevala kviz o evropski državljanski pobudi, pogovor in vzporedne razprave v manjših skupinah, bo priložnost za razpravo o stanju demokracije ljudi v Evropi in Sloveniji ter izmenjavo izkušenj in znanja o izvedbi uspešne evropske državljanske pobude, zlasti glede zbiranja sredstev, oblikovanja partnerstev in ozaveščanja javnosti.

Program in prijave

Delavnica bo potekala v slovenščini in angleščini s simultanim tolmačenjem.

Vir: Predstavništvo EK v Sloveniji

Podrobnosti

Datum:
september 24
Čas:
09:00 - 13:00
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
, ,
Spletna stran:
https://collab.ec.europa.eu/wiki/eci/pages/viewpage.action?pageId=33129180

Prizorišče

Hiša Evropske Unije
Dunajska ulica 20
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map

Organizator

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji