Loading Dogodki

« All Events

5. nacionalna konferenca globalnega učenja: Moč žensk

november 21 @ 09:30 - 18:00

Društvo Humanitas vabi na 5. nacionalno konferenco globalnega učenja z naslovom “Moč žensk”, ki bo potekala 21. novembra 2019 od 9.30 do 18.00 v Mestnem muzeju Ljubljana.

“Leto je spet naokoli in z veseljem vas vabimo na tradicionalno, letos že peto nacionalno konferenco globalnega učenja z naslovom “Moč žensk”! Tokrat bomo skozi prizmo globalnega učenja pogledali na enakost spolov, saj trdno verjamemo, da za uspešno spopadanje s prelomnimi globalnimi izzivi, ki so pred nami, potrebujemo prav vsako posameznico in vsakega posameznika. Pri iskanju rešitev, novih zamisli in vizij novega sveta mora sodelovati celotna družba!

Na vzporednih delavnicah globalnega učenja (Forum za enakopraven razvoj – FER in Mesto žensk) ter predstavo KUD Transformator boste lahko v živo preizkusili_e metode razbijanja predsodkov in stereotipov glede naših družbenih spolnih vlog, v uvodu pa vas bo zagotovo navdušila naša letošnja gostja, dr. Jana Javornik*. Kot je že v navadi, vas bo na konferenci pričakala tudi tržnica metod in dobrih praks globalnega učenja, zaključili_e pa bomo s prav posebno Živo knjižnico z naslovom »Močne ženske« v Kavarni NUK.

Na konferenco se lahko prijavite do 15. 11. 2019. Vabljeni_e zdajšnji_e in bodoči_e pedagoški_e delavci_ke, mladinski_e delavci_ke, izobraževalci_ke odraslih, predstavniki_ce pristojnih ministrstev ter predstavniki_ce nevladnih organizacij, ki delujejo na področju globalnega učenja.

PROGRAM in PRIJAVE najdete na tej povezavi.

Hkrati vas tudi letos vabimo, da svoja najnovejša gradiva predstavite na tržnici metod, ki bo letos za spremembo že med pravičnim odmorom in ne na koncu dneva. Vabimo vas, da predstavite predvsem tiste metode, ki jih uporabljate v šolah ali pri neformalnem izobraževanju.

Prosimo vas, da se na tržnico metod prijavite najkasneje do 15.11.2019 na naslov darja@humanitas.si, skupaj z logotipom organizacije, ki jo boste predstavljali. Hkrati pa vas seveda vabimo in spodbujamo k prijavi in udeležbi na celotnem dogodku.”

Podrobnosti

Datum:
november 21
Čas:
09:30 - 18:00
Dogodek Categories:
,
Dogodek Tags:
, , , , ,